nom Angry face
Crosstraining
Crosskamp

Crosskamp

Het crosskamp wordt gehouden op de Veluwe. Er is ruimte voor 15 personen en paarden of pony's per weekeinde. We logeren in een groepsaccomodatie met je eigen paard of pony naast ons in de stal of in de wei. Het kamp is voor iedereen van elke leeftijd die wel van uitdagingen houdt met zijn paard of pony. Je hoeft niet beslist heel ervaren te zijn in het crossen. We delen de groepen in naar niveau zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Voor beginnende crossers of jonge paarden is hier genoeg te zien om ervaring op te doen. En voor ervaren combinaties is er voldoende afwisseling en uitdaging.

Het programma van een crosskamp ziet er in grote lijnen als volgt uit:

Dag 1:
Aankomst rond 12 uur met koffie,thee, lunch met broodjes en soep.
‘s Middags is er een crossles in kleine groepen op een crossterrein. Op dit terrein kunnen we uitgebreid oefenen. Er zijn drie waterbakken, op- en afsprongen, greppels, heg, bomen, picknicktafel, heksenoog, heuvels met sprongen, kortom te veel om op te noemen. Het crossterrein is geschikt voor alle niveaus.

Dag 2:
Gaan we in groepjes te paard door het bos naar een ander crossterrein. Dit terrein heeft onder andere een geweldige waterpartij en hier trainen dan ook onder andere mensen die in het Nederlandse team rijden. De hele dag worden er prachtige foto's gemaakt door de professionele fotograaf Dinske Wijkhuizen. ‘s Avonds hebben we een BBQ, daarna hebben we nog een leuke activiteit in petto.


Dag 3:
We maken een heerlijke lange buitenrit met kleine groepen in de omgeving. We rijden over heide, brede zandpaden, smalle slingerpaadjes in het bos enz. Onderweg komen we natuurlijk van alles tegen. Na de buitenrit gaan we met elkaar lekker warm eten voor we weer huiswaarts gaan.

De kosten voor het crosskamp 2020 zijn € 240/260,-- zonder/met stal voor je pony/paard . Dit is inclusief trainingen, les, gebruik cross-terreinen, weidegang, een te gek
kampshirt als herinnering aan ons kamp en eten en drinken.
Trefwoorden voor ons kamp zijn:


 • Gezelligheid
 • Samenwerken
 • Leerzaam
 • *datum crosskamp

  • 1, 2 en 3 augustus 2020 (=vol!)
  • 28, 29 en 30 augustus 2020
  • Je kunt je al opgeven! klik hier.

  Het team in 2020: Wilke, Yke, Nienke en Wieneke


  De link voor de foto's van voorgaande kampen: aug 2015
  De link voor de foto's van juli en augustus 2014
  De link voor de foto's van 3 aug en 23-25 aug 2013
  de link voor de foto's van aug en sep 2012
  de link voor de foto's van juli en aug 2011