nom Angry face
Crosstraining
Crosskamp

CrossCross is wat men vroeger SGW noemde en nu officieel Eventing heet. In de wandelgangen spreken we nog vaak van cross of SGW. Het mooie aan het crossen is dat het een sport is die je met je paard of pony in de natuur beoefent. De wedstrijden zijn vanaf maart t/m begin november en in de winter heb je zelfs al indoor crossen.


Een crosswedstrijd begint met het rijden van een dressuurproef. Het aantal punten dat je hiermee haalt wordt omgerekend in strafpunten. Hierna volgt het springparcours. Eventueel behaalde strafpunten worden bij de dressuur uitslag opgeteld.
Dan komt de cross. Hiervoor leg je een parcours van 2 tot 3 kilometer in een stevig galoptempo af waarin je zo'n 15 á 25 verschillende natuurlijke hindernissen tegenkomt. De sprongen variëren van boomstammen tot greppels, picknicktafels , op- en afsprongen en natuurlijk een waterbak! Ook kom je vaak combinaties van deze verschillende hindernissen tegen.


In de cross is het belangrijk dat je je paard goed kent, dat je weet hoe het zal reageren tijdens de verschillende uitdagingen die je onderweg tegenkomt. Zodoende kun je goed en op tijd inschatten hoe je moet handelen bij elke sprong. Tijdens de crosstrainingen leer je hoe je je goed kunt voorbereiden op het rijden van een cross.