Over mij

Ik ben Wieneke Hadderingh (1970), ik rijd al paard sinds mijn 7e. Sinds mijn 17e geef ik paardrijles. Ik geef al jaren les. Ik verzorg die lessen bij manege’s, verschillende rijverenigingen en aan huis. Ik geef lessen in zowel springen als dressuur. Van vroeg in het voorjaar tot in het najaar organiseer ik crosstrainingen. Ook geef ik les bij de MBO opleiding Paardenhouderij.

Trainen in Bedum

Ik woon in Bedum en heb daar een superfijne buitenbak met verlichting waarin je altijd kunt rijden. Ik heb 5 stallen bij huis, een wei, een longeerbak, een stapmolen en crosshindernissen in de wei die regelmatig aangepast worden.

Mijn expertise

In 1996 heb ik mijn instructeursdiploma 2e fase behaald. Waarna ik in 1997 de 3e en in 2000 de 4e fase allround met goed gevolg heb afgerond.

Voor de ORUN opleiding van de KNHS ben ik door de KNHS bevoegd om de vooropleiding voor de fase 1 en 2 van het instructeursdiploma te verzorgen. In de zomer geef ik cross- en springlessen tijdens instructieweken bij de Boerhaarshoeve in Grolloo en bij de KNHS in Ermelo.

Mijn eigen resultaten

Zelf ben ik ook actief in de wedstrijdsport, zowel in het crossen als springen en dressuur. Ik heb veel successen behaald in het crossen met mijn paarden Niek, Tristen, Zipper en Babe. In de klassen L, M en Z ben ik meerdere malen Noordelijk kampioen geweest.

In 2012 zijn Babe en ik als 7e geëindigd in de Eventing Cup, in 2013 als 5e. Dorite heeft inmiddels het stokje overgenomen en niet geheel onverdienstelijk: in 1,5 jaar tijd loopt zij inmiddels van niets naar de klasse Z Eventing. Met de paarden Niek en Imar ben ik uitgekomen in de klasse Z2-dressuur.

Neem contact met mij op