Crosskamp

In een weekend tijd zie ik mensen groeien met hun paard. Echt geweldig. Op kamp is er alle tijd en ruimte om stapje voor stapje grote stappen te maken. En we hebben een super gezellig kamp op de Veluwe. Het liefst doe ik dit wel 6x per jaar. Ga een keertje mee met je paard, dan merk je het zelf.”

Een weekend crossen

Het crosskamp wordt gehouden op de Veluwe. Er is ruimte voor 15 personen en paarden of pony’s per weekeinde. We logeren in een groepsaccomodatie met je eigen paard of pony naast ons in de stal of in de wei. Het kamp is voor iedereen van elke leeftijd die wel van uitdagingen houdt. Je hoeft niet heel ervaren te zijn in het crossen. Ik deel de groepen in naar niveau zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Voor beginnende crossers of jonge paarden is hier genoeg te zien om ervaring op te doen. En voor ervaren combinaties is er voldoende afwisseling en uitdaging.

  • alle tijd om aan persoonlijke doelen te werken
  • veel persoonlijke aandacht en begeleiding
  • elkaar helpen en samenwerken met anderen en hun paard
  • vrijheid van het buitenrijden
  • gezelligheid en lekker eten

Het programma per dag

Dag 1:
Aankomst rond 12 uur met koffie, thee en lunch met broodjes en soep.
‘s Middags is er een crossles in kleine groepen op een crossterrein. Op dit terrein kunnen we uitgebreid oefenen. Er zijn drie waterbakken, op- en afsprongen, greppels, een heg, bomen, een picknicktafel, heksenoog, heuvels met sprongen, kortom: te veel om op te noemen. Het crossterrein is geschikt voor alle niveaus.

Dag 2:
We gaan in groepjes te paard door het bos naar een ander crossterrein. Dit terrein heeft een geweldige waterpartij en hier trainen ook mensen die in het Nederlandse team rijden. ‘s Avonds hebben we een BBQ en daarna hebben we nog een leuke activiteit in petto.

Dag 3:
We maken een heerlijke lange buitenrit met kleine groepen in de omgeving. We rijden over heide, brede zandpaden en smalle slingerpaadjes in het bos. Onderweg komen we natuurlijk van alles tegen. Na de buitenrit gaan we met elkaar lekker eten voor we weer huiswaarts gaan.

Praktische info

Crosskamp 2024

3 t/m 5 mei 2024

6 t/m 8 september 2024

De kosten voor het crosskamp 2024 zijn € 280/310,- zonder/met stal voor je pony of paard. Dit is inclusief trainingen, les, gebruik crossterreinen, weidegang, een te gek kampshirt als herinnering aan ons kamp en eten en drinken.

Geef je op!